En rapkæftet kvinde ☺

Vi blev bedt om at skyde forsidehistorien for magasinet Samvirke, som skulle portrættere Lotte Heise.

Som altid, når vi skal lave et portræt af en personlighed, er forarbejdet vigtigt. Udover den sædvanlige søgning på Google prøver vi også at få en indsigt i personens seneste udgivelse, optræden eller medvirken.

Lotte Heise er kendt som en intelligent, rapkæftet og hurtigtalende kvinde. Men vi opdagede, at hun også har en stor passion for klassisk musik!

Portrættet skulle fotograferes i DR's bygninger på Amager - et sted vi har fotograferet en del gange før. Blandt andet vores portræt af Lise Rønne og DR generaldirektør Maria Rørbye Rønn er taget derude.  

Vores tema for portrættet blev klassisk musik og ideen var, at Lotte skulle iklædes kjole og hvidt og med dirigentstok ligesom dirigere os gennem billederne. I den forbindelse havde vi allieret os med DR´s regi afdeling som har det STØRSTE lager af tøj, møbler mv. På billederne her kan du se AD´er Line Holtegaard Madsen fra magasinet gennemse skjorter i str. 39.

Til første billede (som endte som opslag i magasinet) satte vi hendes favoritstykke af Mozart på afspilleren og så lod vi hende ligesom glide hen i passagerne.

Vi er rigtig glade for portrættet af Lotte, som vi mener rammer en fin balance mellem det pludselige kreative, der altid opstår på location og det vi havde sat os for på forhånd. Eksempelvis kom vi på at forstørre hendes i forvejen store mund med et forstørrelsesglas.  Vi forklarede hende, at så hende som en rapkæftet kvinde og desuden er ALT på hende større end hos gennemsnittet. Den købte hun heldigvis!

Lotte Heise er en kvinde med et kæmpe hjerte og klare meninger, og det var en fornøjelse at få lov at komme tæt på.

portræt af Lotte Heise fotograferet i DR